• Monday

  Gesloten

 • Tuesday

  08:00 - 19:00

 • Wednesday

  08:00 - 18:00

 • Thursday

  08:00 - 21:00

 • Friday

  08:00 - 18:00

 • Saturday

  07:00 - 17:00

 • Sunday

  Gesloten

i

Siliconen in haarproducten

Haarverzorgingsproducten maken of breken je haar. Lees meer over de ingredienten van haarproducten en wat ze voor je haar betekenen. Sulfaten, siliconen en parabenen zijn drie ingrediënten die vaak aan haarproducten worden toegevoegd. Deze ingrediënten kun je beter mijden, aangezien ze uitdrogend en schadelijk voor je haar en hoofdhuid zijn. Vervang ze voor mildere ingrediënten en producten zoals conditioner, haarmaskers en gel.

WAT ZIJN SILICONEN EN HOE HERKEN JE ZE?
Siliconen zijn ingrediënten die worden toegevoegd aan allerlei haarproducten, zoals shampoos, verzorgingsproducten en styling sprays, om het haar te laten glanzen. Je krijgt er glanzende en pluisvrije haren van, waardoor het lijkt alsof producten met siliconen goed voor je haar zijn en het voeden. Maar eigenlijk gebeurt het tegenovergestelde. Siliconen sealen je haar, wat betekent dat ze je haar met een soort dun laagje bedekken. Hier kunnen goede haarproducten, die je haar wél verzorgen er niet doorheen komen.
Je herkent siliconen op de ingrediëntenlijst aan de woorden die eindigen op ‘-cone’, ‘conol’, ‘-xane’ en ‘-col’:

WAAROM IS DIT INGREDIËNT SLECHT VOOR JE HAAR EN HOOFDHUID?
De meeste siliconen zijn heel moeilijk uit je haar te wassen, waardoor het zich in je haar gaat opbouwen. Hierdoor werken haarproducten niet meer goed, omdat ze niet door dat laagje heen kunnen komen. De vele laagjes die zich aan je haar hechten sluiten ieder haartje af, waardoor het haar niet meer kan ademen en de voedingsstoffen ook niet meer kunnen doordringen. Het gevolg is zwaar en futloos haar, dat langzaam uitdroogt en breekbaar wordt. Daarbovenop komt dat je deze opgebouwde laagjes alleen kunt verwijderen met agressieve shampoos met sulfaten, waardoor je nog droger haar krijgt. Je zit dan in een vicieuze cirkel.

LAAT JE IN ONZE KAPSALON ADVISEREN OVER HET GEBRUIK VAN SHAMPOO.

× Afspraak maken